KSK spelade 1–1 mot Bosna
Inlagt fredag 21 maj 2010

KSK svarade för en bra insats mot Bosna Hercegovina men fick nöjda sig med 1-1 (1–1).

Efter 20 minuter fick KSK straff och den satte Jimmy Karlsosn till hemmalaqedning. Före paus lyckade dock Bosna kvittera.

Matchen var jämn men sista kvarten gick i hemmafavör och du kunde KSK ha avgjort. KSK har doks lite tunt framåt. Tidigare om åren har man varit bortskämd med en sådan målskytt som John Harrysson men idag saknar man någon av den kalibern.

– Bosna är ett bra lag och vi kommer nog båda att tillhöra toppen, förutspår KSK-ledaren Bengt Fälth.

Extra plus i KSK till mittbackarna Alexander Hjelm och Mats Stensson.

KSK föll mot Taberg
Inlagt fredag 14 maj 2010

Taberg vann med klara 3–0 (1–0) mot Klevshult.

Det mest kännetecknade var den urusla planen, vilken möjliggjorde konstruktivt spel.

Matchen som sådan var jämn men hemmalaget gjorde tidigt 1–0 på nick efter höra och i början av andra halvlek 2–0 på retur efter frispark.
– Vi hade goda chanser till reducering men Taberg knottrade in 3–0, säger KSK-ledaren Bengt Fälth.

De lite mindre KSK-spelarna hade det tufft mot hemmalaget.
– Killarna kämpade i alla fall bra, berömmer Bengt Fälth.

Extra plus i laget till Emanuel Ottosson, Jimmy Karlsson och Niklas Hellund.

Skön KSK-seger mot Månsarp
Inlagt tisdag 11 maj 2010

Klevshults SK fortsätter att spela poänggivande fotboll i division 6. Mot starka Månsarps IF blev det 1–0 (1–0).

Målet kom sedan Alexander Hjelm hade nickat i stolpen och på returen höll sig Simon Olsson framme.
– Vi saknade lite folk i kväll men de som var med kämpade alla bra. Extra plus till Alexander Hjelm i backlinjen och Niklas Hellund på mitten, berömmer ordförande Bengt Fälth.
Matchen som sådan var jämn och spännande. KSK har ett stabilt försvar och endast två insläppta mål på fyra matcher imponerar.

Klar KSK-seger i kommunderbyt
Inlagt fredag 7 maj 2010

KSK vann kommunderbyt borta mot Hook med klara 5–0 (2–0)
– De var klart bättre. Vi uppträder för valpigt, säger Hooks tränare Sören Ståhlgren om de unga grabbarna i hemmalaget.

Sören tror mycket väl att KSK har chans att ta hem den här serien.
I hemmalaget blir det plus till Joakim Mörhed och Magnus Rydsted.

Nöjd ledare
KSK-ledaren Bengt Fälth var nöjd efter matchen:
– Det tog en halvtimme innan vi tog ledningen och man gör inte mål på beställning. Ett derby är alltid ett derby, säger Bengt som rosar kollektivet KSK i kväll.

Målen
KSK dominarade stort men borde egentligen ha gjort fler än de fem målen som tillverkades av Viktor Forsman 2, John Harrysson Jimmy Karlsson och Niklas Hellund.

Plus till 15 man
Alla 15 som fick spela hela eller delar av matchen hos KSK får beröm.

Stark insats av KSK
Inlagt tisdag 4 maj 2010

Trots att KSK föll med 0-2 (0–2) mot Torpa FF gjorde man en mycket stark insats. Man måste betänka att Torpa toppar sin division 5-serie.

Gästerna hade efter 20 minuter en ledning med 2–0 men sedan arbetade sig KSK in i matchen. I andra halvlek var KSK bättre och hade bland annat ett par stolpskott.

Bra match
– Torpa var lite tyngre än oss men vi kunde ha fått en reducering. Vi gjorde ändå en mycket bra match, noterar KSK-ledaren Bengt Fälth.

Duktiga
Många var bra i KSK med extra beröm till Edvin Ahlgren, Alexander Hjelm och Simon Olsson.

Per Bunnstad

Tufft för KSK men seger med 3–1
Inlagt fredag 30 april 2010

Klevshult fick verkligen kämpa för att vinna med 3–1 (1–0) borta mot Jönköpings BK.

KSK inledde matchen bra och tog ledningen på straff genom Jimmy Karlsson. Men i andra halvlek tappade man det mesta. Sedan JBK kvitterat till 1–1 tryckte hemmalaget på men lite överraskande kunde KSK avgöra i slutet genom två mål av Simon Olsson.
– Det var ingen bra match från vår sida. Det var ett svårspelat underlag och vi hade det lite tufft, säger KSK-ledaren Stefan Hjelm.
KSK lyckades i alla fall vinna och det var huvudsaken
Ingen spelare var direkt på topp denna kväll.

KSK kryssade i seriepremiären
Inlagt måndag 26 april 2010

Det blev en poäng i seriepremiären för Klevshults SK.
Hemma på Idrottsplatsen blev det 1–1 mot Bottnaryd efter en mållös första halvlek.

Matchvinnare blev Alexander Hjelm, mittbacken som i slutet flyttades upp på topp. med åtta minuter kvar nickade efter hörna in 1–1.

Tog ledningen
I början av andra halvlek hade Bottnaryd tagit ledningen på sin kanske enda målchans i hela matchen. KSK hade fler chanser men hemmaledaren Bengt Fälth är ganska nöjd.
– En premiär är alltid en premiär och vi kvitterade ju till slut, konstaterar han.
Det var en bra genomförd match, klart godkänt för KSK.

Får överbetyg
Extra plus går till Alexander Hjelm, som ofta är bäst i sitt lag. Även Simon Olsson får extra beröm med tanke på att han skapar mycket offensivt.

Nästa match
För KSK väntar närmast Jönköpings BK borta på fredag följt av cupspel hemma mot Torpa FF från Jönköping. Cupmatchen spelas tisdag 4 maj.

Förlust i genrepet
Inlagt söndag 18 april 2010

KSK förlorade lite överraskande mot Hook. Det var träningsmatch i Hok som hemmalaget vann med 2–1 (2–0).

Det var mycket blåsigt och det påverkade spelet mycket. Hook hade vinden i första halvlek och då var man också det bästa laget. Det blev precis omvända förhållandet i andra halvlek.
Målet för KSK kom genom Jimmy Karlsson på straff.
– Vi hade ett mycket stort spelövertag i anda halvlek men alla i vårt lag kan bättre än vad de visade. Vi får väl säga att ett dåligt genrep ger en bra premiär, säger KSK-learen Bengt Fälth.
Måndagen den 26 april inleder KSK seriespelet med Bottnaryd hemma.

KSK vann mot Kärda
Inlagt söndag 11 april 2010

Klevshults SK fortsätter att spela fin fotboll. I dag blev det 1–0 borta mot Kärda.

Det var en helt rättvis seger av ett KSK som i vår överraskat. 1–0 var klart i underkant.
KSK saknade både John Harrysson och Simon Olsson i anfallet. I stället flyttades Alexander Hjelm upp på topp och det var han som gjort segermålet.
Målvakten Andreas Stensson hörde liksom Per Pettersson till lagets bätre spelare.
Det här var sista matchen i gruppspelet av Smålandscupen och KSK vann gruppen och går vidare till andra omgången.

Första KSK-segern mot WIK
Inlagt långfredag 2 april 2010

Det blev 3–0 (0–0) för Klevshult mot Waggeryd i Smålandscupen på Ljusseveka i Värnamo. Datum är den 2 april så det är inget aprilskämt.

Seger var rättvist då KSK hade en sak som WIK saknade, kämpatag.
– Vi har aldrig mött Waggeryd i tävlingssammanhang, säger KSK-ordförande Bengt Fälth.
Därmed har KSK nu 1–0 i tävlingsmatcher mot WIK.

Nedflyttade
Förra säsongen åkte WIK ur fyran och KSK femman. Båda lagen tippas dock som topplag i femman respektive sexan.

Första förlusten
– Det var vår första förlust den här säsongen och det var ingen höjdarmatch för vår del, säger WIK-ledaren Nexhat ”Nedde” Shabani.

Tränarens hemort...
Tränare för WIK är för övrigt Peter Dahlros, som är bosatt i just Klevshult. Han hade säkert blivit mer ledsen om det blivit förlust mot något annat lag än just KSK.

Plus till Mirsad
– Vi hängde med bra i första halvlek men tappade i andra, noterar Nedde.
Ingen får direkt överbetyg men godkänt till Mirsad Hoxha.

Alla får plus
Hos KSK var det av förklarliga skäl mer positiva tongångar. Bengt Fälth säger att KSK hade minst lika mycket av spel och målchanser. Alla får klart godkänt i laget med extra plus till backen Edvin Ahlgren och Calle Johansson på mitten för en mycket bra första halvlek.
– Det var kul, en sporre för oss att vinna över WIK, konstaterar Bengt Fälth.

Fullträffarna
Målen tillkom efter fasta situation och de som svarade för dem var John Harrysson, Daniel Storck och Simon Olsson.

KSK spelade 1–1 i Smålandscupen
Inlagt söndag 28 mars 2010

Klevshult–Hillerstorp spelade 1–1 (1–0) i Smålandscupen med match på konstgräs i Värnamo.

KSK såg ut att gå mot seger men i sista minuten lyckades Hillerstorp nicka in kvitteringen. Den följande straffläggningen vanns av KSK med 3–2 men straffarna räknas endast om det behövs vid lika poäng i sluttabellen.

Snabbt mål
KSK inledde mycket piggt och Thomas Claesson gjorde 1–0 efter fem minuter.
– Vår första halvlek var mycket bra, konstaterar Bengt Fälth i KSK.
Matchen blev sedan jämnare.

Straffmålen
Straffmålen gjordes av Niklas Hellund, Emanuel Ottosson och Jimmy Karlsson.

Duktiga
Alla i laget får klart godkänt med extra plus till högerbacken Edvin Ahlgren, Thomas Claesson på mitten och anfallarna Simon Olsson och John Harrysson.

Möter WIK
Nästa match är en träningsmatch mot Waggeryd på fredag.

Klevshult föll mot Kulltorp
Inlagt lördag 20 mars 2010

Det blev 0–3 (0–2) när Klevshult i går kväll mötte Kulltorp på konstgräset på Ljusseveka i Värnamo.

KSK hade en del spelare borta av olika anledningar plus att Kulltorp spelar i femman mot sexan för KSK. Det kan lite förklara resultatet.
– Med tanke på förutsättningarna var det en godkänd insats för vårt lag, säger KSK-ledaren Bengt Fälth.

Chanser
KSK hade en del chanser men fick spela i uppförsbacke sedan Kulltorp tagit ledningen på en straff.
Det var ganska jämnspelt i laget med extra plus till målvakten Niklas Hellund.

I Smålandscupen
Nästa KSK-match är söndag 28 mars. Det blir åter spel på Ljusseveka i Värnamo och i Smålandscupen står Hillerstorp för motståndet.

Bra KSK-spel mot WIK
Inlagt lördag 13 mars 2010

Klevshults SK gjorde en bra träningsmatch mot Waggeryds IK även om det blev 0–1 (0–1).

WIK var det bättre laget men KSK stod upp bra:
– Det var väl en rättvis seger men jag tycker att vi skötte oss bra mot ett WIK som kommer att bli ett topplag i femman, säger KSK-ledaren Bengt Fälth.

Mål på långskott
Det var först i slutet av första halvlek som WIK tog ledningen på ett långskott av F. Peci.

Fin plan
– Det är underbart att kunna spela på en så fin konstgräsplan som Ljusseveka. Härligt när det går att rulla boll utomhus nu, säger Bengt Fälth.

Extra plus
Alla i KSK skötte sig bra med extra plus till försvararna Alexander Hjelm och Henning Jorre samt Thomas Claesson på mitten

Ny match
På fredag blir det spel i Värnamo igen och då står kulltorp för motståndet på Ljusseveka.

KSK vann mot Hillerstorp
Inlagt söndag 7 mars 2010

Den 26 maj förra året vann Klevshult hemma mot Hilerstorp i fotbollsfemman och i dag blev det samma sak men i en träningsmatch. Däremellan har Klevshult inte noterat en enda seger.

Detta berättar Bengt Fälth i KSK som var nöjd med dagens insats på Gröndal i Värnamo när det blev 4–3 (4–0).

Fin halvlek
KSK inledde matchen storartat och killarna trivdes på konstgräset.
I andra halvlek kom Hillerstorp närmare och närmare men KSK lyckade hålla undan.

Kul
– Även om det är en träningsmatch är det kul att vinna och inte minst mot ett lag en division högre upp, säger KSK-ledaren.

Målen för KSK gjordes av Tobias Åkerhag, Thomas Claesson, Viktor Forsman och Henning Jorre.

14-åring i laget
I KSK fick en i år 14-årig spelare göra ett inhopp, August Johansson. Han visade lovande takter liksom 16-årige Viktor Forsman. Bäst i laget var dock rutinerade Jimmy Karlsson.

Mot WIK
Kommande helg spelar KSK för första gången en match i elvamannafotboll mot Waggeryds IK.

Uddamålsförluster för KSK
Inlagt lördag 23 januari 2010

Klevshults SK har i dag spelat Vrigstad Wärdshus Cup. Det blev tre uddamålsförluster och därmed är laget borta från morgondagens finalspel.

KSK inledde med 0–1 mot Alseda/Ädelsfors följt av 1–2 mot Lommaryd och 0–1 mot Nässjö FF.
– Vi spelade ganska bra men egentligen är vi inget riktigt bra lag i inomhusfotboll, säger KSK-ledaren Bengt Fälth.
Det var ganska jämnt överlag hos KSK med ett litet extra plus till målvakten Andreas Stensson. Målet gjordes av Niklas Hellund och det var på straff.